Cover graphic for Revygull
Revygull
Dato:
sø. 3. 03 2024
Forestillingsstart:
18:00
Billettpris:
NOK 485
Dørene åpner 1 time før forestilling

REVYGULL! – SANGER OG HISTORIER FRA NORSK REVYS GULLALDER

Per Vollestad har vært med på flere produksjoner på Chat Noir, men da har det vært i show og musikaler. Ikke i tradisjonell revy. Men han har også alltid elsket de gamle revyvisene fra tiårene før og etter andre verdenskrig. Nå har han, sammen med sine medmusikanter i gruppa GUTTA PÅ SKAUEN, Fredrik Øie Jensen og Svein Olav Blindheim, plukket ut sine revyfavoritter fra Chat Noirs første 50 år.

Den norske kabaret- og revytradisjonen som startet med Bokken Lasson og Victor Bernau på Chat Noir like før utbruddet av første verdenskrig har gitt oss en rekke udødelige viser. Etter Lasson og Bernau fulgte noen av våre mest folkekjære sangere og artister, som Lalla Carlsen, Leif Juster, Kari Diesen, Arvid Nilssen, Einar Rose og Rolf Just-Nilsen. Til og med Kirsten Flagstad var innom en av Oslos revyscener på midten av 1920-tallet.

Sangerne fikk levert slagere på rekke og rad av blant andre Arne og Kolbjørn Svendsen, Arild Feldborg, Finn Bø, Bias Bernhoft og Otto Nielsen. Alle velkjente revynavn. Mer overraskende er det å finne opphavsmenn som komponist Christian Sinding, Grottes første æresboer, og Odd Nansen, Nansenhjelpens grunnlegger på denne listen.

Søndag 3. mars kan du høre sanger og historier fra norsk revys gullalder på Chat Noir!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.